Novosađani upisali nova dva boda (©RK Vojvodina)
Novosađani upisali nova dva boda (©RK Vojvodina)

Ocvirk srušio Pančevce, Voša 3-0, Zvezdi se crno piše

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.10.21. | 20:57

Novosađani slavili na prvom gostovanju u Superligi Srbije. Pobedili su Dinamo sa 29:27. Odlična igra slovenačkog levog beka. Zvezda doživela i treći poraz, ovaj put u Kragujevcu protiv Radničkog – 25:29

Opravdali su rukometaši Vojvodinu ulogu favorita u Pančevu, pobedili Dinamo sa 29:27 u derbiju trećeg kola Grupe B Superlige Srbije. Izabranici Borisa Rojevića od starta meča su vodili, imali prednost od tri do četiri gola, ali domaćin nije dao Novosađanima da se opuste.

Disali su Pančevci za vratom osmostrukom uzastopnom prvaku Srbije. Lale su u finišu odbijalae pokušaj domaćih rukometaša da se vrate u igru. Dinamo je prilazio na dva gola zaostatka (22:24 i 24:26), ali nije bilo neizvesne završnice, oba boda odlaze u Novi Sad.

Izabrane vesti

Sjajnu partiju pružio je Slovenac Gregor Ocvirk, letošnje pojačanje Voše. Nekadašnji igrač Vardara postigao je 10 golova iz 12 šuteva. Odličan je opet bio i Aleksa Kljajić, desno krilo gostiju koji je šest puta zatreslo mrežu Dinama, i to bez promašaja. Ovaj Crvenčanin je prošle nedelje postigao 10 golova Metaloplastici. Branko Tomić je pet puta zatresao mrežu Pančevaca, dok je na golu opet bio odličan veteran Svetislav Verkić sa 16 uspešnih intervencija.

Kod domaćina, Uroš Pavlović je postigao osam golova, Danilo Radović šest, dok se Radovan Ostojić pet puta upisao u listu strelaca. Golmani domaćeg tima imali su samo šest odbrana, Ognjen Tomić pet, a Nikola Perić jednu.

-------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Rukometaši Crvene zvezde nastavljaju sa porazim na startu novog prvenstva. Posle Metaloplastike i Dinama, četa Žikice Milosavljevića je poražena i u Kragujevcu. Radnički je slavio sa 29:25 i ostvario drugi trijmf u sezoni. Domaćin je imao prednost većim delom meča. Gosti iz Beograda su golom Vučićevića uspeli da izjednače u 48. minutu (21:21), ali su domaćini dodali gas u finišu i zadržali maksimalan učinak na svom terenu. U pobedničkom timu, Miloš Barudžić je postigao sedam golova, Veljko Davidović pet, a Bogdan Utvić, Dušan Kasalović i Stefan Stanojev su se po četiri puta upisali u listu strelaca. Iskusni golman Dejan Zlatanović je imao 11 uspešnih intervencija.

U redovima Zvezde, Viktor Matičić je dao čak 11 golova, Nemanja Vučićević pet, a Luka Kikanović četiri.

SUPERLIGA SRBIJE – 3. KOLO

GRUPA A

Petak

Rudar Kostolac – Proleter Z. 29:29 (17:16)

Subota

Železničar – Mokra Gora 28:31 (16:16)

Šamot - Spartak S 27:25 (14:12)

Nedelja

18.00: Dubočica – Partizan

GRUPA B

Subota

Dinamo Pančevo - Vojvodina 27:29 (14:17)

Radnički K. - Crvena zvezda 29:25 (12:10)

Metaloplastika – Jugović 31:26 (19:12)

Nedelja

18.30: Novi Pazar – Obilić



tagovi

Rukometna superligaRK VojvodinaRK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara